overgangsregeling oude HEMA software

HEMA en haar voormalige leverancier van fotosoftware en fotoalbums, Albelli, hebben samen een oplossing gevonden voor klanten, die hun fotoboek niet op tijd konden afronden of herprinten, voordat HEMA op 16 februari 2016 is veranderd van leverancier. Er is toch een mogelijkheid gevonden om de HEMA software voor Mac en voor Windows voor fotoboeken tijdelijk, voor een periode van 6 maanden, te reactiveren. Voor de online editor geldt een periode van 1 maand.

Zie hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

De software werkt voor je fotoboeken precies zo als hiervoor. Je kunt je boek dus gewoon open zoals je dit eerder deed. Mocht je ze niet kunnen vinden dan kun je zoeken naar bestanden:

• Op de PC kan je zoeken op bestanden met de ‘.alb’ extensie.
  • Op de MAC kan je zoeken op naam album of extensie ‘.hema_album’
Je hebt tot uiterlijk 4 oktober 2016 de tijd om je boeken te bestellen.
De software werkt voor je fotoboeken precies zo als hiervoor. Je kunt je boek dus gewoon openen en bewerken zoals je dit eerder deed. Je kunt daarna je bestelling plaatsen.
Je bestelt jouw fotoboek via het bestelproces/kassa van Albelli. Je dient dan een Albelli account aan te maken en je bestelling af te ronden. Zij verzorgen de gehele verdere afhandeling van je bestelling net als de klantenservice.
Nee, je kunt nog boeken afmaken of eerder bestelde boeken opnieuw laten printen. Dit tot uiterlijk 4 oktober 2016. Nieuwe boeken maken kan niet meer.
Je rekent af bij Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing mogelijk maakt. Het is daarom noodzakelijk dat je bij hen afrekent. De 20% korting wordt dan ook via hun winkelwagentje met een Albelli kortingscode, namelijk HEMAPROC20, verrekend.
Je rekent af bij Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing mogelijk maakt. Het is daarom noodzakelijk dat je bij hen afrekent. De 20% korting wordt dan ook via hun winkelwagentje met een Albelli kortingscode, namelijk HEMAPROC20, verrekend.
Nee, we geven standaard 20% korting met kortingscode HEMAPROC20.
De prijzen van Albelli zijn van toepassing op de fotoboeken besteld via deze overgangsregeling. Let op: Fotoboek S liggend is niet te bestellen via deze overgangsregeling. Je ontvangt 20% korting met actiecode HEMAPROC20.
De HEMA Editor werkt voor je fotoboeken precies zo als hiervoor. Je kunt je boek dus gewoon open en bewerken zoals je dit eerder deed en bestellen. Je kunt dus gewoon meerdere boeken tegelijk bestellen.

Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier, die deze oplossing mogelijk maakt. Zij verzorgen ook de klanten service, mocht er iets mis zijn dan kun je met hen contact opnemen via:

Klantenservice Albelli
e-mail: helpdesk@albelli.be

Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier, die deze oplossing mogelijk maakt. Zij verzorgen ook de klanten service, mocht er iets mis zijn dan kun je met hen contact opnemen via:

Klantenservice Albelli
e-mail: helpdesk@albelli.be

Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier, die deze oplossing mogelijk maakt. Zij verzorgen ook de klanten service, mocht er iets mis zijn dan kun je met hen contact opnemen via:

Klantenservice Albelli
e-mail: helpdesk@albelli.be

Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier, die deze oplossing mogelijk maakt. Zij verzorgen ook de klanten service, mocht er iets mis zijn dan kun je met hen contact opnemen via:

Klantenservice Albelli
e-mail: helpdesk@albelli.be

Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier, die deze oplossing mogelijk maakt. Zij verzorgen ook de klanten service, mocht er iets mis zijn dan kun je met hen contact opnemen via:

Klantenservice Albelli
e-mail: helpdesk@albelli.be

Nee, een aantal producten zijn helaas niet meer af te maken. Het gaat om de volgende producten:

• Fotoboek S liggend 10x15 cm
  • Efteling Fotoboek
  • Kookboeken
  • Agenda met foto’s
  • Kalender met foto’s
Het is niet mogelijk om nieuwe fotoboeken te maken aan de hand van de ‘oude’ software. Daarvoor dien je de nieuwe software te gebruiken.
Helaas is dit product niet meer af te maken in de ‘oude’ software.
Helaas is dit product niet meer af te maken in de ‘oude’ software.
Dit fotoboek kan niet besteld worden via deze regeling. Dit heeft technische oorzaken.

Dit kan drie oorzaken hebben:

• Software is geïnstalleerd op andere computer dan fotoboek gemaakt is. Bestanden worden namelijk lokaal op jouw computer opgeslagen.
  • De bestanden van jouw fotoboek staan in een andere map dan standaard. Zoek op jouw computer naar bestanden met ‘.alb’ extensie.
  • De bestanden van jouw fotoboek zijn verwijderd van de pc. Hier is helaas geen oplossing voor.
Een aantal kleuropties zijn helaas niet (meer) beschikbaar via het Albelli bestelproces.
Je kunt geen gebruik maken van jouw HEMA inloggegevens bij het bestellen deze overgangsregeling. Daar het proces verloopt via Albelli, zal je een account moeten aanmaken tijdens het bestellen.
Het aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief in deze regeling werd niet door HEMA ondersteunt. Dit proces verliep volledig via Albelli.
Helaas is het niet mogelijk om jouw bestelling tijdens deze regeling af te halen in een HEMA filiaal. De bestellingen worden enkel thuis afgeleverd. Je moet daarvoor wel verzendkosten betalen.
Nee, je bestanden staan op een andere plek dan de software. Als die verwijderd zijn dan zal je het boek dus niet meer kunnen terugoproepen.
Er is helaas geen back-up van de bestanden. Met het stoppen van de software zijn de fotoboeken verdwenen.

Alle boeken die je nog in de HEMA editor of on-line kunt openen kun je ook nog(maals) printen. Je kunt zoeken naar:

• Op de PC ‘.alb’ bestanden
  • Op de MAC naar naam album of ‘.hema_album’ bestanden
De oude software is gereactiveerd, je kunt alleen geen nieuwe boeken meer starten. Daarnaast kunnen zijn een aantal producten niet meer beschikbaar. Dit zijn; 10x15 Liggend S fotoboekje, kookboeken, agenda’s en kalenders.
Foto’s blijven altijd op jouw pc staan. Je kunt deze foto’s opnieuw gebruiken voor je af te maken fotoboek, tenzij je die zelf verwijderd.
Je rekent af bij Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing mogelijk maakt. In principe betaal je dus ook aan hen de kosten van verzending volgens hun tarieven. Dit varieert van 2.95 euro tot 4.95 euro voor de groter verzendingen.
Nee, Albelli berekend geen verwerkingskosten.
De HEMA Editor werkt voor je fotoboeken precies zo als hiervoor. Je kunt je boek dus gewoon open en bewerken zoals je dit eerder deed en bestellen. Je kunt dus gewoon meerdere boeken tegelijk bestellen.
Je rekent af bij Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing mogelijk maakt. In principe betaal je dus volgens hun voorwaarden. Dat is vooraf via iDeal, credit card, overboeking of PayPal.
De levertijden zijn gelijk aan de eerdere standaard levertijden voor thuisbezorging: Je boek wordt standaard binnen 4 dagen verzonden.
Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing mogelijk maakt. Zij sturen je album naar het door jou opgegeven adres. Bezorging in de winkel is logistiek niet meer mogelijk
Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing inderdaad aan klanten biedt.
Je bestelling wordt afgewikkeld door Albelli onze vorige leverancier die deze oplossing inderdaad aan klanten biedt. Wij kunnen niet aangeven hoe lang zij deze dienst zullen blijven bieden dat is iets tussen u en Albelli.
Bij het opstarten van de software wordt er een scherm getoond met daarin de einddatum: 4 oktober 2016. Dat is de laatste dag waarop je de bestelling nog kunt plaatsen
Bij het opstarten van de software wordt er een scherm getoond met daarin de einddatum: 4 oktober 2016. Dat is de laatste dag waarop je de bestelling nog kunt plaatsen. We zullen hier ook extra aandacht aangeven in onze communicatie zoals nieuwsbrieven en op de website.
Ja helaas, na de genoemde data sluiten we de editors en is je boek niet meer toegankelijk.

Er kunnen hier twee oorzaken zijn:

• De kortingscode is maar eenmalig geldig. Wil je gebruikmaken van meer kortingen, neem dan contact op met de servicedesk van Albelli.
  • Om de kortingscode te kunnen verrekenen in het besteloverzicht, dien je eerst ingelogd te zijn met een Albelli account.
Het klopt dat in de software nog steeds de oude HEMA prijs staat. Niettemin als je gaat bestellen, zal je in het besteloverzicht zien dat er de Albelli prijs wordt berekend. Dit betaal je dan ook. Technisch was het niet mogelijk om deze twee processen qua prijs op elkaar af te stemmen.
Helaas is het niet meer mogelijk om jouw fotoboek in de oude software te openen. De software wordt gedeactiveerd en zal niet meer werken.
Het is niet meer mogelijk om via de oud software fotoboeken na te bestellen. Als je dit nog wilt heb je tot 4 oktober.
Je kunt geen producten meer bestellen na 4 oktober. De bestelling moet uiterlijk op die dag binnen zijn anders is jouw product weg.
Als de code niet meer werkt, heb je waarschijnlijk de code al gebruikt. In contact met de service afdeling van Albelli, kun je kijken of er nog een korting mogelijkheid is.
Je kunt heel simpel gaan beginnen met de nieuwe complete software. Tips en inspiratie vind je hier. Helaas is het niet mogelijk fotoboeken uit de oude software te openen.
Nee, deze software blijft bestaan.
Klanten die de afgelopen jaren fotoboeken hadden besteld bij HEMA zijn op de hoogte gebracht via een servicemail. Daarnaast is er in meerdere nieuwsbrieven aandacht geschonken aan het aflopen van deze regeling. In de software heeft in het beginscherm altijd de einddatum gestaan. Op de website van HEMA heeft altijd een bericht gestaan met alle informatie.
Als je tussen 16 februari en nu hebt besteld, is het een oplossing van Albelli. Wij weten niet hoe lang zij dit blijven aanbieden. Heb je daarvoor besteld, is de verwijzing naar het online fotoboek al tijden niet meer beschikbaar.