Hier wordt je uitgelegd, hoe je in een aantal eenvoudige stappen, een Mijn Boek maakt. Neem de stappen door en ga zelf aan de slag. Wil je liever direct aan de slag gaan, ga dan hier verder.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je de variant Facebook maakt. De andere varianten zijn eenvoudige afleiding hiervan. Wil je weten wat de verschillen zijn, ga dan naar deze pagina.

kies je boek

Voor automatisch een overzicht wordt gemaakt van jouw online herinneringen, dien je eerst een aantal keuzes te maken. Deze keuzes bepalen hoe je boek er uit komt te zien. De volgende opties zijn er:

 • type
 • papier
 • kaft

type

Onder type wordt verstaan wat de bron van Mijn Boek moet zijn. De bron kan bestaan uit

 • Facebook*: Al jouw berichten van Facebook verzameld
 • Instagram: Al jouw berichten van Instagram verzameld
 • Set: Reeks boeken gevuld met verschillende overzichten

* aan dit boek kunnen je Instagram berichten toegevoegd worden

papier

Je hebt keuze uit twee soorten papier:

 • standaard 90 grams > 50 cent p/twee pagina's
 • premium 135 grams (silk) > 55 cent p/ twee pagina's

Mijn Boek bestaat standaard uit 26 pagina's. Elke twee pagina's meer kost de hierboven aangeven prijzen.

Kaft

Net als bij de gewone fotoboeken heb je hier een keuze of je een harde of soft (zachte) cover (omslag/kaft) wilt hebben. De zachte omslag geeft Mijn Boek een meer magazine-achtig uiterlijk, terwijl de harde kaft meer de kwaliteit van een echt boek uitstraalt.

login met jouw account

Op basis wat ingegeven is onder stap 1 bij type, dien je vervolgens in te loggen op het bewuste sociale media. Als je op het vervolgscherm klikt op de groene  'inloggen' button wordt je naar het juiste inlogscherm gestuurd. LET OP: Als je reeds ingelogd bent op Facebook en/of Instagram, zal je direct doorgestuurd worden naar de volgende stap. Deze stap wordt dan automatisch overgeslagen.

TIP: Als je op een gedeelde PC/apparaat werkt, kan het zijn dat een ander reeds is ingelogd bij Facebook/Instagram op het apparaat. Wil je dit voorkomen, kun je altijd via de privé navigatie/ incoginito venster de website bezoeken. Je zal dan altijd via het inlog scherm Mijn Boek automatisch Mijn Boek samenstellen. Hoe je dat instelt, hangt af van jouw internetbrowser. Klik op onderstaande browser om de uitleg te lezen;

kies de instellingen

Als je eenmaal ingelogd bent, wordt je naar een pagina geleid waar op je een aantal instellingen kunt bepalen voor Mijn Boek. Als je op deze pagina komt, wordt op basis van de eerste instellingen, direct een voorbeeld samengesteld. Bij elke wijziging wordt het voorbeeld van jouw boek aangepast. De voortgang kun je aan de rechterkant van de pagina volgen. Als het voorbeeld gereed is, kun je dit boek inkijken. Het bevat de eerste 30 pagina's van jouw boek.

De instellingen, die je kunt aanpassen, zijn:

periode

Hier kun je bepalen over welke periode je Mijn Boek wilt laten samenstellen. Standaard wordt hier het laatste half jaar ingesteld. Mochten er te weinig berichten zijn, past het systeem deze periode aan. Dit tot er een compleet product samengesteld kan worden. Hiermee wordt bedoeld minimaal het standaard aantal pagina's van 26.

Zelf kun je deze periode ook zelf aanpassen naar de gewenste periode. Het is raadzaam om te wachten tot het systeem de eerste voorzet heeft afgerond. Je hebt dan inzicht in wat het resultaat is van jouw profiel. Aan de rechterkant kun je altijd weer zien wat de instellingen voor resultaat geeft.

berichten in je boek

Onder 'kies de inhoud voor je tijdlijn' kun je aanpassen wat er meegenomen wordt in Mijn Boek. Je krijgt direct een overzicht van de berichten verzameld onder een aantal onderwerpen. Bijvoorbeeld alle status berichten en alle video berichten. Als je het vinkje bij dit onderwerp uitzet, zullen deze berichten niet voorkomen in jouw boek. Let op: Als er '0' staat bij het onderwerp, zijn er in de ingestelde periode geen berichten onder dit onderwerp gevonden voor jouw boek. Aanvinken heeft dus dan geen zin.

Wil je specifieke berichten onbeschikbaar maken voor jouw boek, dan dien je in dit scherm te kiezen voor de knop 'berichten filteren'. Knop is te vinden rechtsboven alle onderwerpen. In een hele lange lijst kun je dan door de berichten bladeren om via de vinkjes berichten te selecteren voor jouw boek. Om deze wijzigingen te bevestigen, dien je wel de wijzigingen op te slaan.

De berichten zijn ook te bekijken. Door op de link achter de omschrijving te klikken, opent een nieuw scherm met het bewuste bericht.

TIP: Als je gekozen hebt voor het type Facebook, kan je ook hier alsnog jouw Instagram berichten aan het boek toevoegen. Het kan zijn dat je dan moet inloggen op Instagram.

kaft aanpassen

Onder dit kopje kun je een aantal lay-out elementen op de kaft van jouw boek aanpassen. Dat zijn:

Indeling: Er zijn een aantal indelingen waaruit je kunt kiezen. Kies je favoriet en de kaft wordt op die manier ingedeeld.

Kleur: Kies hier één van de zestien kleuren waarin jij de kaft wilt hebben. Deze kleur wordt ook gebruikt in de binnenkant van jouw boek.

De aanpassingen en voorbeeld van de kaft zie je aan de rechterkant van jouw scherm.

Ondanks dat je bij de basis aangegeven hebt welke kaft en papiersoort je wilt hebben, kun je hier deze instellingen eventueel aanpassen. Dit doe je op het tweede tabblad onder 'kaft aanpassen'.

overige opties

Onder dit kopje kun je de volgende zaken instellen:

 • Taal: Deze instelling heeft alleen invloed op de omschrijvingen vanuit de bron (Facebook, Instagram). De originele berichten worden hier niet door aangepast.
 • Beperk opmerkingen: Je kunt hier een maximum instellen aan het aantal opmerkingen/berichten dat je per bericht wilt zien.
 • Mozaïek eerste pagina: Op de eerste pagina wordt een mozaïek geplaatst van afbeeldingen. Keuze heb je uit vrienden en geplaatste afbeeldingen.

bekijk je voorbeeld

Als je alle instellingen hebt aangepast naar jouw eigen wensen, kan je het voorbeeld van jouw boek gaan bekijken. Het voorbeeld vind je aan de rechterkant van jouw scherm. De knop 'bekijk je voorbeeld' wordt zichtbaar als jouw voorbeeld is samengesteld. Daarvoor wordt er een voortgang aangeven hoe ver het systeem is.

Het voorbeeld wordt groot in jouw scherm geopend. Je kunt door middel van de pijlen door het boek bladeren en zien hoe het opgebouwd is. Het voorbeeld bestaat maximaal uit 32 pagina's. Dit is inclusief de omslag.

In dit scherm kun je eventueel nog berichten wissen naar aanleiding van het voorbeeld. Ook kun je het voorbeeld delen met jouw vrienden op social media.

bestel je boek

Als je het voorbeeld al geweldig vond, is het nu tijd om het tastbare resultaat te gaan bestellen. In het scherm staat de prijs en het aantal pagina's weergegeven. Bij bevestiging van je bestelling in dit scherm, ontvang je nog een samenvatting van de bestelling. Eventueel kan je ook hier de type kaft en papier aanpassen.

Helemaal zeker? Dan ga je verder het bestelproces in. Als deze is doorgelopen zal je het boek na ongeveer 5 werkdagen in bezit hebben.

Ga nu door naar het bestellen van Mijn Boek.